Annonce

Annonce

Brev:

Drikker for lidt væske


29. marts 2022

Alder:
7 mdr.

Drikker for lidt væske

Kære Helen

Efter at have været meget glad for sin mælk, er det nu gået den anden vej med min søn. Vi er begyndt at få gang i grønsmosen ved hjælp at klemposer - dvs med 1/3 klempose grød på skeen, kan der også glide 2/3 grøntmos med lidt kød ned. Det er dejligt.

Min søn har været meget forkølet og selvom vi sugede hans næse, har han haft svært ved at drikke sin mme. Han lå ellers pænt på en 800 850 i døgnet. Nu er han rask igen. Og nu siger han nej tak hele tiden. Det er ligegyldig om det er kold eller varmt, på flaske eller glas. Vi har også forsøgt forskellige mærker.

I skrivende stund efter aftensmaden har han kun drukket 325 ml. Han takker nej til flaskerne næsten hele dagen og vi kan kun lokke lidt i ham om natten og sen aften og tidlig morgen. Jeg tilbyder derfor nu ekstra vand i løbet af dagen. Den sidste uge har han derfor ligget på gmn 450 ml mme. Jeg tror han herudover drikker ca 4 glas vand i løbet dagen, der bliver til små 200 ...


Annonce

... ml

Hvad kan der mon være galt og hvornår bliver hans væskemangel alvorlig? Han har ca 4 5 (små)våde bleer om dagen., men jeg synes jeg mærker hans fontanelle tydeligt Idag.

Han spiser måske 3/4 til 1 dl grød eller mos om morgenen med evt lidt efterfølgende leverpostej og smøreost (1 tsk) , til frokost 1 til 2 dl mos eller grød og 2 dl grød eller mos til aften samt supplerede frugtmos til dessert og to gange som snacks. I dag gav jeg ham flaske før aftensmaden i håber om at han ville drikke noget - tilbød 100 ml som han drak kl 1700 (han ville have drukket mere tænker jeg, men jeg tilbød kun 100 så der også var plads til aftensmad ), kl 1800 aftensmad som han spiste pænt af og så tilbød jeg flaske igen 1930 som han ikke ville have. Sidste gang han drak mælk før det var kl 0900 selvom jrg også blev tilbud efter frokost til luren kl 1400.

Skal jeg give ham mindre mad så der er plads til mme? Andre gode råd og tanker?

Bedste hilsner
Christina

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. maj 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Sveskemos - hvor meget?

Kære Helen Vores datter er 5 måneder gammel, og hun har ofte problemer med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Hyppigere afføring efter start med skemad

Hej Helen Tak for din brevkasse og dine gode bøger! Min søn, som nu er...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Min pige vil ikke spise

Hej Helen! Så er det blevet min tur til at skrive til dig:) Min pige, som...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Yoghurt produkter til baby

Kære Helen Vi er flere i mødregruppen, som er meget glade for de forskellige...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Dårlig søvn og stop af amning

Hej Helen. Nu har jeg endelig fået taget mig mod og tiden til at skirve til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex

Amning og medicin

Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.

Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!

Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)

Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.


Annonce